17Декември2018

vbaeva-2

Карлово се приятелява със Зехайм-Югенхайм

Четвъртък, 30 Ноември 2017 16:16 | | Печат | Е-мейл | Галерия със снимки | 0

Общински съвет Карлово проведе редовното си заседание, по време на което бяха разискани 52 точки от Проекта за дневен ред.

По време на заседанието съветниците единодушно приеха докладната записка за подписване на Споразумение за приятелство с община Зехайм – Югенхайм, Федерална Република Германия и община Карлово. В Споразумението са набелязани основните насоки за взаимно сътрудничество и укрепване на връзките между двете общини – в областта на културата, спорта, икономиката, туристическата и др. области, както и обмен в областта на градското управление и опит в организацията на местното самоуправление.

„ ...На 20 септември 2017 година община Карлово направи дарение на фондация „Хайлигенберг Югенхайм”, дворец Хайлигенберг /община Зехайм – Югенхайм/  50 броя корени от маслодайна роза сорт „Дамасцена”, 50 броя корени от сорта „Стара Карловска роза” и 300 броя корени от лавандула. На алеите с насажденията ще има ообзначителна табела „ДАРЕНИЕ ОТ ОБЩИНА КАРЛОВО”. Годишният брой посетители на двореца е около 50 хиляди души и чрез дарението ще популяризираме нашата община и България. Председателят на фондацията д-р Йохим Хорн дари парична сума на община Карлово и изрази желание с тях да бъдат закупени дървета /храсти/ „магнолии”, които да бъдат засадени в парковете на град Карлово. Магнолиите ще бъдат засадени в парк „Здраве”, парк „Водопад” и парк „Стадиона””, каза д-р Кабаиванов.

Други докладни записки, които общинските съветници разгледаха бяха маршрутни разписания от Общинската транспортна схема за извършване на обществен превоз на пътници в община Карлово; Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Карлово; Наредбата за изменение на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Карлово; Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за поправяне, заздравяване или премахване на строежи, които създават непосредствена опасност за живота или здравето на гражданите на територията на община Карлово и др. Приета бе и Програма на община Карлово за управление разпореждане с имоти общинска собственост за 2018 година.

Всички взети решения ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Карлово в законно установения срок. 


Последно променена в Вторник, 05 Декември 2017 11:59

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017