17Декември2018

vbaeva-2

Златна значка с лика на Левски за проф. Пламен Павлов

Историкът, преподавател във Великотърновския университет и автор на книгата  „Левски: Другото име на свободата“ проф. Пламен Павлов получи златна значка с образа на Апостола от заместник-кметът на община Карлово Антон Минев. Професор Павлов представи своята творба пред карловската общественост в зала „Васил Караиванов“. „Много съм щастлив да бъда отново тук в Карлово“, каза професорът и благодари за поканата да бъде гост в града на Апостола.

„Истината е, че Васил Левски не е обикновен човек и това е разбрано от неговите съвременници. Няма втори Левски на света, той ще си остане една уникална личност сега и в годините напред“, каза проф. Павлов. На страниците на своята книга той очертава няколко основни характеристики от личността на Апостола, които повлияват върху живота му. Левски е патриот, за което голяма роля има това, че е роден в Карлово - град, в който се раждат и живеят редица големи български възрожденци. Той е бил военен, отличен стратег и организатор без аналог в нашата история, както и добре образован човек. Със своето духовно начало, като дякон, през учителстването му в с. Войнягово, до неговите забележителни мисли и писма, които пише по време на цялата си дейност, той ни показва своята богата душевност.

„Левски е човекът, който трасира пътя на България към бъдещето“, каза в заключение проф. Пламен Павлов.

На представянето на книгата присъстваха заместник-кметовете Антон Минев, Стойо Карагенски и секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, зам.-председателят на Общинския съвет Анастасия Чолакова, директорите на НМ „Васил Левски“ – Дора Чаушева и Исторически музей Карлово – Мария Деянова, подполковник Бойко Грошев, общински съветници, карловски учители и общественици, граждани.

Представянето на книгата „Левски: Другото име на свободата“ е част от програмата по повод честването на 145 години от гибелта на Апостола, организирана от община Карлово със съдействието на НМ „Васил Левски“, 61-ва Стрямска механизирана бригада, НЧ „Васил Левски – 1861“ и фондация „Васил Левски“.

 


Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017