17Декември2018

vbaeva-2

Първа копка на мемориален знак на БГ ракетчик

Официална церемония Първа копка на мемориален знак на българския ракетчик бе направена в Карлово. Инициативата за изграждането на паметника е на бившите ракетчици от поделенията в Марино поле и членове на общинска организация „Васил Левски“ на СОСРЗ – Карлово. Монументът ще бъде изграден до края на годината и ще се намира в градинката на ул. „Тодор Каблешков“. 

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов отправи своите поздравления към всички участници в родолюбивата инициатива, чиято цел е  да бъде изграден паметник, който да напомня за воинската слава на двете ракетни поделения в Марино поле - 56-та Ракетна бригада и 129-та  Подвижна ракетно-техническа база. Д-р Кабаиванов изказа и своята пълна подкрепа за  изграждането на монумента.

В тържествената церемония взеха участие духовият оркестър и рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада. На събитието присъстваха председателят на ОбС Карлово – Теодор Шойлеков, заместник-областният управител на област Пловдив – инж. Димитър Керин, кметът на община Сопот – Деян Дойнов, заместник-кметът на община Карлово – Антон Минев, секретарят на община Карлово – Стефан Стефанов, общински съветници, бивши и настоящи командири на военни формирования, представители на СОСРЗ, десетки жители на града.

 Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017