vbaeva-2

Министър и кмет се срещнаха с розопроизводителите

Министър Румен Порожанов и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещнаха с розопроизводители от региона, които днес протестират заради ниските изкупни цени на розовия цвят.

На срещата, която се проведе в зала „Васил Караиванов“ бяха обсъдени и споделени от розопроизводителите спешните мерки, които трябва да се вземат, за да се решат проблемите в розопроизводството и продажбата на българското розово масло.

Министър Порожанов съобщи, че утре в Министерството на земеделието, храните и горите свиква среща със собственици на всички дестилерии, които изкупуват розовия цвят, за да дискутират създалата се ситуация и кани розопроизводителите и кметовете на населени места, също да присъстват на нея. Той ще настоява пред преработвателите, изкупната цена да не пада под себестойността на продукцията. Министърът съобщи, че в момента България продава два пъти повече розово масло, отколкото произвежда и това се дължи на вносни суровини, които компроментират качеството на българското розово масло на световния пазар. Затова, държавата трябва спешно да приеме Закон, който да контролира и регламентира целия процес на розопроизводство. На разговорите присъстваха и представители на „Българска роза“ АД Карлово, които са най-големият преработвател на розов цвят в региона.

Министър Румен Порожанов и кметът д-р Емил Кабаиванов отидоха на розовите масиви край Карлово и Баня и на място се срещнаха с  протестиращите розопроизводители. Благодарение на проведените разговори с тях блокадата е вдигната и движението по всички пътища в община Карлово е освободено и гражданите могат свободно да се придвижват.


Последно променена в Четвъртък, 24 Май 2018 08:38
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019