vbaeva-2

Стотици туристи гостуваха по време на розобера

Японци, китайци, холандци, французи, италианци и испанци започнаха да пристигат в Карлово още от средата на месец май и продължиха до края на розобера през юни. За тези, които не можаха да присъстват на самия Празник на Розата, бяха организирани специални турове „Розобер на село“. Това стана възможно благодарение на Община Карлово, туристически комплекс „Старинно Карлово“ и читалищата в с. Войнягово и с. Каравелово.

Почитателите на омайното цвете пристигаха в изпълнените с аромат градини и след като бяха посрещнати с хляб и сол по стара българска традиция, се потапяха в кукерски ритми, автентични песни и кръшни хора. После всички се впускаха в розовите градини, правиха снимки, закичваха китки и отнасяха със себе си розов цвят за спомен. За българи, японци, китайци езикова бариера нямаше – усмивката, прегръдката и песента премахваха всички прегради и отваряха сърцата за красивото и непреходното.

След Розобера на село туристите имаха възможност да посетят „Патевата къща“ – къщата на цветята и билките, където наблюдаваха как се извлича розов цвят от мини дестилерия. Дегустираха сладко и ликьор от рози, билкова ракия и балкански чай и научиха още много интересни факти за това богатство – българската маслодайна роза. Ако и вие искате да станете част от този празник може да ни пишете на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За тази година розоберът приключи, но 2019 не е далеч!  


Последно променена в Сряда, 20 Юни 2018 06:45

Comments  

Карловец
0 #1 Карловец 06-06-2018 17:59
Посмали Манго - Стотици туристи гостуваха по време на розобера и сигурно лично Каба ефенди ги е посрещал.
Quote
Нечо
-1 #2 Нечо 12-06-2018 07:18
Пак започнахте с простотиите...
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019