Шефът на групата на ГЕРБ с 2 питания към кмета на Карлово

Петък, 30 Ноември 2018 15:17 | | Печат | Е-мейл | 3

Групата общински съветници от ГЕРБ-Карлово с председател Доньо Тодоров на редовна сесия на Общинския съвет потърси отговор от кмета Кабаиванов за съдбата и развитието на два емблематични обекта в града – вилата на братята Евлоги и Христо Георгиеви и туристически комплекс „Старинно Карлово“. Според общинските съветници и двата обекта са от изключителна важност за развититето на Карлово като предпочитана туристическа дестинация.

Питанията отправи от трибуната председателят на групата на ГЕРБ Доньо Тодоров. Първо той поиска писмен и устен отговор на въпроса : Предприети ли са от община Карлово предвидените дейности за спасяване на вилата на братята Евлогий и Христо Георгиеви. По думите на Тодоров с решение на Общинския съвет в Карлово е определена сумата от 30 000 лв за спешно укрепване на вилата, която е емблема на града. В отговор кметът Кабаиванов казва, че по покана на главния архитект френски специалисти са направили обстоен оглед на сградата и са изготвили предложение за укрепване на вилата. За цялостния ремонт се търси финансиране по различни програми и фондове.

Второто питане на Доньо Тодоров касаеше Туристически комплекс „Старинно Карлово“. В тази връзка той попита кмета какви са вижданията на Община Карлово за бъдещото развитие на Туристически Комплекс „ Старинно Карлово” през следващите години и дали ще продължи сътрудничеството между Туристически Комплекс „ Старинно Карлово” и Карловски занаятчийски еснаф?

Тодоров уточни, че през юни 2019 г. изтича пет годишния срок за устойчивост по изискванията на проекта, по който беше изграден туристическия комплекс. В отговор на това кметът заяви, че комплексът работи добре и затова след изтичане на срокът ще продължи дейността си в сътрудничество с Карловския занаятчийски еснафСлед тези думи от името на групата на ГЕРБ Доньо Тодоров увери, че съветниците винаги ще подкрепят всяко едно решение, което касае развитието на общината като културна дестинация.


Comments  

Оня без коня
+3 #1 Оня без коня 03-12-2018 18:12
Не така бе, Доньо, не така бе чоджум ! Питането сигурно ти го е написал самият Каба ефенди или Малкия капук Стефанаки и ти като верен гъзолизец общинарски правиш евтин пиар на ефендито...
То бива, бива, ама от и от митиризовско шиле курбан не бива...
Quote
Оня без коня
+3 #2 Оня без коня 04-12-2018 06:59
#1 Оня без коня 03-12-2018 18:12
Не така бе, Доньо, не така бе чоджум ! Питането сигурно ти го е написал самият Каба ефенди или Малкия капук Стефанаки и ти като верен гъзолизец общинарски правиш евтин пиар на ефендито...
То бива, бива, ама от и от митиризовско шиле курбан не бива..
Quote
Светла
-2 #3 Светла 04-12-2018 18:05
По - прост коментар не съм чела, явно и Вие сте много прост.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019