Печат на тази страница

Искат затвор за ромите потрошили заведение

Сряда, 08 Май 2019 12:35 | | | 1

Районна прокуратура-Карлово внесе днес искане в районния съд в подбалканското градче за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима роми от селото с инициали И.Я., 25 г., и Ил. Я., на 37 г., и Я.Я., на 32 г. Те обвинени в това, че на 4.05. 2019 г. в с. Кърнаре, обл. Пловдив, като съизвършители, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи  явно неуважени към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм – престъпление по чл. 325 ал. 2 във вр. ал. 1 във врл чл. 20 ал. 2 във вр ал. 1 от Наказателния кодекс.

Срещу тримата е повдигнато обвинение и за това, че на същата дата и място, тримата като съизвършители, са повредили противозаконно чужда недвижима вещ – питейно заведение кафе-аперитив, като са унищожили остъклението  на входната врата и на заведението, всичко на общо стойност 350 лева – престъпление по чл. 216 ал. 1 във вр чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

32-годишният Я.Я.  е привлечен като обвиняем и за това, че на 4.05.2019 г., в с Кърнаре, обл. Пловдив, се заканил на другиго с убийството и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че миналата събота – 4 май, около 23.00 ч. няколко роми влезли в заведението на  Георги Алексиев, за да пият бира. Кафенето обаче било затворено, в него имало семейно абитуриентско парти и персоналът отказал да ги обслужи. В резултат ромите побеснели и извикали още 20 души от махалата на помощ. Начело бил мъж, който командвал бандата. С колове и камъни те потрошили заведението.

След погрома тарторът на групата е задържан, а в следващите два дни жителите на Кърнаре протестираха на подбалканския път София-Бургас.

Последно променена в Сряда, 22 Май 2019 11:35
Веселина Бонева

Comments  

Запознат
+1 #1 Запознат 09-05-2019 07:07
Крайно време е да се сложи крой на циганското безчинство и своеволие, както и явното незачитане на обществения ред. Прокуратурата със сигурност ще си свърши работата както трябва.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.