21Октомври2019

Още 7 сестри напуснаха карловската болница

Понеделник, 30 Септември 2019 12:17 | | Печат | Е-мейл | 0

Колективна оставка подадоха тази сутрин и 7 сестри от вътрешното отделение на Карловската болница. Така те се присъединяват към колегите си от детското отделение – 6 сестри и трима лекари, които от 13 септември са с предизвестия за напускане, заради ниските възнаграждения в здравното заведение. 

Категорични сме, че основната ни заплата трябва да стане 950 лева, казват медицинските сестри, връчили днес предизвеститята си за напускане. Една от тях е Силвия Стайкова, която поясни, че в момента получават между 720 и 750 лева и от 7 години не им е изплащано допълнително материално стимулиране.

По повод обещанието от миналата седмица на директора на болницата д-р Христо Пелев, че от 1-ви октомври ще бъдат увеличени основните заплати със 100 лева, а и при интензивна работа ще има и допълнително материално стимулиране, като се очаква през декември възнагражденията да станат 952 лева, сестрите в оставка заявиха: "Парите ни са крайно мизерни и недостатъчни". 

Своите оставки подготвят и медицински сестри от детските ясли в Карлово. Припомням, че в събота в подбалканския град се състоя протест за достойни възнаграждения и нормални условия на труд, организиран от Асоциацията на българските медицински сестри, като в него се включиха сестри от Кърджали, София, Пазарджик и Пловдив.

Източник: Радио Пловдив

Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019