14Декември2019

Откриват възстановената къща на Иван Грозев

Вторник, 15 Октомври 2019 14:53 | | Печат | Е-мейл | 0

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) съобщава, че този четвъртък, 17 октомври, от 16:30 ч. ще се състои официалното откриване на възстановената къща „Иван Грозев“ в Карлово, в непосредствена близост до паметника на Васил Левски.

Иван Грозев  (1847 - 1916) е известен като поборник, кмет, строител, банкер - един от първите успешни предприемачи на Следосвобожденска България, наричан „патриарх на българската индустрия“. Той е и първият председател на Софийската търговско-индустриална камара, като я оглавява в продължение на 20 години.

В реновираната от БТПП къща на Грозев в Карлово (ул. В. Левски, 44) е подредена и илюстративна художествено-историческа експозиция, посветена на бележития българин.

Официалното откриване ще започне с тържествената сесия този четвъртък в Обредния дом на града (ул. Ал. Стамболийски, 34). Приветствия ще произнесат председателят на БТПП Цветан Симеонов, както и кметът на Карлово – Емил Кабаиванов.

Сърдечно каним жителите, гостите на града и медиите да уважат официалното откриване и тържественото освещаване на тази историческа сграда!

Последно променена в Неделя, 27 Октомври 2019 21:51
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019