15Октомври2019

Кристалина пие вино и тропа хорце в Старосел

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева показа завидни танцови умения в ръченицата, дунавските хора и копаницата на празника на гроздобера в пловдивското село Старосел снощи.

Повече от два часа тя води хорото неуморно и спечели овациите на гостите на събитието във винарска изба "Старосел".

Възродената традиция представи на гостите със забавни надпревари най-сръчните гроздоберачи и най-сръчни булки, приготвили вкусен домашен хляб. Еврокомисарят ни с ресори "Бюджет" и "Човешки ресурси" искрено се забавлява с мъдрите наставления на баба Стоянка за приготвянето на содените питки. Водещият на вечерта - носителят на "Икар" Симеон Владов, умело наставляваше участниците в забавните конкурси, сред които и надпиване с вино за мъжете. Финалът на вечерта бе с фолклорен ансамбъл и тракийски мистерии с огън и тъпан.
Днес еврокомисарят ни разгледа Тракийския храм край Старосел, където в момента вървят укрепителни дейности с 350 000 лв., осигурени от Министерството на културата.

"Нашата основна цел е младите българи да останат в България", каза пред журналистите Кристалина Георгиева.

Празниците завършиха с традиционния избор на "Царица на виното 2015" - традицията повелява тя да бъде закичена с орисан със самодивска сила венец от лозови пръчки, придружавана от весела дружинка начело с Трифон Зарезан. Журито избра 23-годишната Ралица Минева от Ямбол, а кметът на Старосел Иван Жутев и собственичката на винарната Теодора Тренева поздравиха хубавицата.


Последно променена в Събота, 26 Септември 2015 13:33
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Историк
+5 #1 Историк 04-09-2015 19:41
Сталинка е безкрайно нагла! От 1989 г. е в чужбина, на американска, а сега на брюкселска заплата, кой знае на колко чужди разузнавания служи, натрупа милиони на служба в чужбина, но ни поучава, как децата ни трябвало да останат в България. А ти ма, Сталинке, що не остана, що не се върна или сега тропаш хорце и манипулираш, щото се гласиш за президент, понеже твоят приятел Плевнялиев отече?
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019