22Ноември2019

Съдят ромите убили бизнесмен за бензин

Вторник, 03 Ноември 2015 15:01 | | Печат | Е-мейл | 0

Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Николай Стоянов, на 47 г., и Иван Стоянов, на 35 г., от с. Розино, които с лопата и кол пребиха до смърт собственика на бензиностанция Георги Рогачев, защото не им разрешил да заредят бензин без пари.

Те са обвинени за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено по хулигански подбуди.

58-годишният Георги Рогачев притежавал газстанция и бензиностанция източно от село Розино, обл. Пловдив.

На 14 септември 2014 г., около 16,30 часа, обв. Николай Стоянов и негов познат отишли на газстанцията да заредят гориво в товарен автомобил, марка „Фолксваген“.

Колата била собственост на обв. Николай Стоянов, управлявал я неговия познат.

На бензиностанцията обв. Николай Стоянов заредил дизелово гориво за 20 лева, но отказал да плати.

Твърдял, че го бил платил преди няколко дни.

Служителят настоял да даде сумата за горивото, но отново получил отказ, заради което се обадил на Георги Рогачев.

Той дошъл и на място между двамата възникнал спор за заплащането.

Обв. Николай Стоянов се обадил на свой близък, който дошъл с още трима души на бензиностанцията, сред които и обв. Иван Стоянов.

Те пристигнали с лек автомобил Лада, носили със себе си дървени колове, лопати и мотика и се насочили към Рогачев.

Когато ги видял, той отишъл в помещение на бензиностанцията, откъдето взел незаконно притежавана полуавтоматична нарезна пушка, излязъл и произвел изстрели към земята и във въздуха, за да ги сплаши.

В този момент към бензиностанцията започнали да идват и други лица, с неустановена самоличност, които държали в ръцете си тояги и камъни.

Те се насочили към Георги Рогачев и заедно с обвиняемите и другите трима свидетели, го обградили.

Обвиняемият Иван Стоянов ударил с лопата Рогачев в дясната слепоочно-теменна област, а обвиняемият Николай Стоянов нанесъл удар на пострадалия в същата област на главата с дървен прът.

Пострадалият паднал на земята и загубил съзнание.

Когато видели това, обв. Николай Стоянов и обв. Иван Стоянов избягали, а за извършеното от тях бил подаден сигнал на тел. 112.

Пострадалият Рогачев бил откаран за лечение в болница, но въпреки оказаната медицинска помощ и извършените операции е починал на 20 октомври 2014 г.

От извършената съдебно-медицинска експертиза се установява, че основната причина за смъртта на Георги Рогачев е тежка черепно-мозъчна травма, със счупване на черепните кости, мозъчни кръвоизливи, контузия на мозъка с развил се отток, което е довело до разрушаване и парализа на жизнено важни мозъчни структури.

Механизмът на получаване е удар с тъп предмет.

На базата на събраните доказателства е установено, че двата посочени предмета – лопата и дървен кол, използвани от обвиняемите, са годни средства да причинят посочената тежка черепно-мозъчна травма, станала причина за смъртта на пострадалия.

В обвинителния акт е записано, че престъплението е извършено с пряк умисъл, с желани и настъпили обществено-опасни последици.

Фактическата обстановка е установена от огледа на местопроизшествието, показанията на свидетелите, експертизи, фотоалбуми и др.

Двамата обвиняеми са с мярка „задържане под стража“ в затвора в гр. Пловдив.

Не се признават за виновни.

По делото са разпитани 26 свидетели, извършени са десет експертизи, иззети са веществени доказателства – дървени прътове, мотика, метална лопата, камък, летва и др.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.

Последно променена в Вторник, 17 Ноември 2015 17:43

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019