11Декември2018

vbaeva-2

Карловска учителка с дебютна книга

Вторник, 14 Ноември 2017 17:18 | | Печат | Е-мейл | 0

Заповядайте на представянето на „ЕХО ОТ ВСЕМИРА“ – дебютната книга с лирика на Ангелина Колева – дългогодишен начален учител в СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово. То ще се проведе на 17.11.2017 г, петък, в Детския отдел на Общинската библиотека “Д-р Иван Богоров“ от 17.00 часа.

Г-жа Колева е съавтор на сборниците „Съцветие“ (2001) и „Съзвучие“ (2004), издания на Клуб „Литературен Еверест“. Нейно стихотворение и разказ са включени в сборниците „Скъпоценни камъчета“ (2009) и „Ветрилото на дъгата“ (2010), издания на ИК „Анубис“ и „Булвест 2000“, събрали наградените творби от ежегодните национални конкурси за учители творци. Публикувала е свои творби във вестниците „Литературен Еверест“, „Стряма“, „Диалог днес“, както и в списание „Везни“ и е-списание „Думите“ на издателство „Просвета“.

В течение на 13 години г-жа Колева ръководи Детското театрално студио „Кокиче“, което създава в СУ „Хр. Проданов“. Тя е автор, постановчик и режисьор на 13-те детски пиеси, представяни от учениците ѝ в много детски градини и училища на Карлово. Ангелина Колева е член на Творческия клуб „Литературен Еверест“ към СУ „Хр. Проданов“ – гр. Карлово и на Конфедерацията на българските писатели от самото ѝ създаване.

 

 

Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017