17Декември2018

vbaeva-2

Нови награди за литературен клуб Еверест

Две авторки от Клуб „Литературен Еверест“ към СУ „Хр. Проданов“ донесоха четири награди за училището ни от Националния литературен конкурс „Магията на красотата“, посветен на творчеството на Йордан Йовков. В конкурса участваха 219 ученици с 264 творби, представители на 41 училища от 20 населени места на България. Радостно е, Александра Михалева (12.а) и Филиз Палаз (6.б) получиха отличия и от този конкурс! Александра бе класирана на трето място за разказ и на четвърто (с поощрителна награда) за поезия. Филиз също получи поощрителна награда, но за разказ! А училището ни заслужи, освен грамота за участие, и прекрасен албум за 50-та годишнина на кърджалийското СУ „Йордан Йовков“. Наградите бяха връчени на рождения ден на генианилния ни писател. Нашите автори не успяха да посетят Кърджали, но получиха наградите си по пощата – три ценни книги!

Но хубавите новини не свършват: в IV Национален конкурс за детско творчество „Аз, моето семейство, моят град“, проведен в Габрово, талантливата ни шестокласничка Филиз Палаз заслужи трета награда в своята възрастова група! В конкурса участваха над 200 деца от 22 населени места. Творбата на Филиз, заедно с другите наградени разкази и стихове, бе публикувана в богато илюстрована книжка, издадена с подкрепата на община Габрово. Освен нея, Филиз получи като награда и новата книга с приказки на Ивана Колева – бивша учителка по руски език, родена в габровското село Боженци. Желаем нови успехи на Филиз – самата тя автор на две книги: „Вълшебства“ (2016) и „Светът на светулките“ (2017)!

Последната новина в клуба е предстоящото представяне на осмата самостоятелна книга на ученичка – сборникът с разкази „Безценни мигове“ на Александра Михалева! Заповядайте в понеделник, на 4 декември, от 17.00 часа в отдел „Изкуство“ на карловската общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ на среща с младата авторка!

 

                                                                                  Росица Иванова, психолог


Последно променена в Вторник, 05 Декември 2017 16:51
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017