15Декември2018

vbaeva-2

Литературна вечер "Апостола..."

Четвъртък, 15 Февруари 2018 11:05 | | Печат | Е-мейл | Галерия със снимки | 0

Литературна вечер „АПОСТОЛА…….“ на ученици от СУ „Васил Левски“, посветена на възпоменателното отбелязване на 145-годишнина от гибелта на Васил Левски, се състоя в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово.

      Възпитаници на СУ „Васил Левски“ град Карлово прочетоха свои творби от различни жанрове, посветени на Апостола на Българската свобода. Директорът на училището Мариана Манчева награди младите творци с книгата „Откровения“, която се издава от карловското училище и в нея са публикувани литературни творби на ученици.

За най-добро есе бе избрана творбата на Елена Гeнчева от 11 а клас. Тя  получи парична награда от професор Иван Гаврилов, приятел на училището и носител на Наградата на Карлово за 2015 г. Ученичката ще прочете своето произведение на 19 февруари от 11:00 часа на възпоменателния митинг-поклонение на площад “Васил Левски” в Карлово.

В литературната вечер взе участие писателят Желяз Кондев, който е автор на книгата „Апостолът на българите“. Първите два тома на трилогията представи доц. д-р Петър Ненков. Според него: „Желяз Кондев е първият български писател, който описва в художествена книга детството, юношеските и ученическите години на младия Васил Иванов Кунчев…“

На литературната вечер присъстваха директорът на дирекция „Хуманитарни и дейности“ при община Карлово – Петя Найденова, подполковник Бойко Грошев, представители на институции, учители, ученици и граждани.       

 


Последно променена в Петък, 16 Февруари 2018 11:23
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
Защитен код Обнови

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2017