vbaeva-2

Зам.-кметът Антон Минев откри фотоизложба

Фотоизложба на участници в националния фотографски конкурс „И днес йощ Балканът…“, посветен на 60 години от създаването на Национален парк-музей „Шипка“, откри заместник-кметът на община Карлово Антон Минев в Исторически музей - Карлово. Изложбата е посветена на Националния празник 3-ти март и представя наградени творби на професионални и любители фотографи. 

Тази изложба е осъществена по инициатива на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ с подкрепата на Министерство на културата, Българска фотографска Академия Янка Корчева и Художествена галерия – Казанлък. До сега изложбата е била представяна в Казанлък и в Разград и третият град, в който гостува е Карлово.

Идеята на проекта е била да участват, както професионални фотографи така и любители без възрастова граница на участниците. Проектът е бил насочен предимно към по-младите фотографи, за да поддържа и подкрепи творчество с патриотична насоченост, посветено на героичната и величава Шипченска епопея.

Участвали са над 100 фотографии от цялата страна, като изложените са 44 тези, които са отличени при прецизната селекция на авторитетно жури от представители на Министерство на културата, професионални фотографи и историци от НПМ „Шипка-Бузлуджа“. Директорът на Общинска библиотека „д-р Иван Богоров“ Мирослав Колев е един от участниците в националния фотографски конкурс, получил награда за снимката „Войнишка землянка – Анатолий Столетов“. Родственикът на ген. Столетов е фотографиран от Мирослав Колев през 2013 година, когато гостува в община Карлово.

На откриването на изложбата присъстваха: секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов, директорът Историческия музей – Мария Деянова, директорът на НМ „Васил Левски“ – Дора Чаушева, директорът на Общинска библиотека „д-р Иван Богоров“ – Мирослав Колев, карловски общественици, граждани.

 

Изложбата ще бъде представена в залите на ИМ-Карлово до 2 април 2018 г.Comments  

Перхи-трол
-1 #1 Перхи-трол 23-03-2018 14:48
Присъстваха видни представители на кръгът ОВЧА МИСЪЛ
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019