vbaeva-2

Завърши националния конкурс „Песенна палитра” 2018

В националния конкурс за млади изпълнители  „Песенна палитра“- 2018 г. участваха около 320 деца на възраст от 4 до 18 години, като някои от тях се изявиха индивидуално, а други с група. Тази година в конкурса взеха участие 37 вокални формации от цялата страна. Лошото време не провали участието на децата в конкурса и те успяха на Националния  празник на България   да зарадват карловци и гости със своите изпълнения. 

 

За подготовката и организацията се включиха над 50 души, сред които служители на Читалището, Общината, Военния клуб, младежи и ученици- всички доброволци, приятели.

На тазгодишното издание всички изпълнения бяха на български език! Конкурсът завърши с  галаконцерт и награждаване на 4 март. Специални гости на концерта бяха г-н Емил Христов- зам.-председател на Народното събрание и г-н Антон Минев – зам.-кмет на Община Карлово.

Сцената ни  уважи Вензи  и изпълни най- новата си песен пред препълнената зала на карловското читалище и изключително зарадва  публиката! С песента „Българско дете“ ни поздрави и Жени Кринчева, която откри галаконцерта, а  учениците от СУ “Васил Левски“ , с ръководител госпожа Даниела Тарапанова представиха танц, подготвен специално за този повод!

Специална награда – плакет на Народното събрание бе официално връчена на  Анита Илиева- организатор на конкурса, лично  от г-н Емил Христов- зам.-председател на Народното събрание ,който пожела следващата година в конкурса да има и международно участие и си тръгна развълнуван от срещата с екипа и участниците.

Жури в конкурса бяха утвърдени имена на музикалната сцена - Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Румяна Иванова, Георги Янков и Нора Караиванова. Те оценяваха изпълнителите  по нов метод с индивидуална оценъчна карта за всяко дете, като всяко изпълнение получи своята оценка по три критерия,с максимален брой точки 60. В залата, на информационно табло, всеки можеше да види своя резултат минути след своето изпълнение. Определено оценката на участници и ръководители към това нововъведение бе положителна!

Диплом за принос във вокалното обучение и музикално-педагогическата дейност, както и за възпитанието и  духовното развитие на децата на България получи и  всеки вокален педагог-  51 учители от цялата страна, на които  се дължи  успеха на всички тези талантливи деца.

Наградата на Кмета на Община Карлово отиде при един от тях-  Милена Пеева, вокален педагог  от град  Добрич, която имаше много отличени с награди ученици на конкурса!  Заместник кметът Антон Минев връчи наградата и с чувство на гордост, сподели, че конкурсът се е превърнал в своеобразен празник на българската песен, изпята на български език и пожела занапред

„Песенна палитра” да се превърне в музикалното събитие на град Карлово.

 

Сертификат за благородство получиха всички,които подкрепиха тази детска музикална сцена.

Текста гласи: „Да правиш добро за непознат е най-чистата проява на човечност и децата ни имат нужда от Вашия пример!“


Последно променена в Вторник, 13 Март 2018 09:44

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019