vbaeva-2

Зам.-кметът Антон Минев откри изложба на изделия от вълна

Уникална изложба на изделия от плъстена вълна откриха в Бухаловия хан. Авторката – Румяна Герчева е майстор на художествените занаяти, член на регионалната занаятчийска камара в Шумен. Тя представя пред карловци автентични кукли от плъстена вълна и пана изработени по специална техника, датираща от дълбока древност. „Щастлива съм да гостувам тук в Карлово и да представя своите произведения в този прекрасен град“, сподели пред гостите творецът. Всяко произведение има своя духовен заряд, защото в него, авторката е вложила конец осветен, лично от нея на Божи гроб.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев откри изложбата и поздрави Румяна Герчева за това, че представя своите  уникални произведения в Бухаловия хан, там където атмосферата е изключително подходяща.

На откриването на изложбата присъстваха: заместник-кметът Антон Минев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов, заместник-командирът полковник - Деян Дешков, секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов, много гости и приятели на авторката, занаятчии от региона.

Изложбата ще гостува в Карлово до 30 май и може да бъде разгледана в експозиционната зала на Бухаловия хан.


Последно променена в Сряда, 16 Май 2018 10:56

Comments  

Чобанин
+1 #1 Чобанин 16-05-2018 13:29
Зам.-кметът Антон Минев откри изложба на изделия от вълна и получи вълнено фигаро, калцуни и цървули от фондация "Овча мисъл".
Quote
Овча мисъл
+1 #2 Овча мисъл 18-05-2018 07:31
Зам.-кметът Антон Минев откри изложба на изделия от вълна и ще получи гега и каракачанска антерия, защото се очертава в скоро време да пасе овце на егрека.
Quote
Овчар
0 #3 Овчар 20-05-2018 17:35
Зам.-кметът Антон Минев откри изложба на изделия от вълна и ще получи гега и каракачанска антерия, защото се очертава в скоро време да пасе овце на егрека и ще получи още вълнено фигаро, калцуни и цървули от фондация "Овча мисъл".
Quote
Информиран
0 #4 Информиран 22-05-2018 07:30
Заместник-кметъ т на община Карлово Антон Минев откри изложбата с каракачанска гега и поясни че, във всяко произведение има своя духовен заряд, защото в него, авторката е вложила конец осветен, лично от нея на Божи гроб.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019