vbaeva-2

Изложба с издания за Левски от музеите в Карлово

В Исторически музей – Карлово откриха изложба с издания за Васил Левски, които се съхраняват във фондовете на Историческия музей и НМ „Васил Левски“. Директорът на ИМ – Карлово Мария Деянова представи ценните експонати, някои от които са първите книги посветени на Апостола. Изложбата съдържа оригинално издание на първата биография на Васил Левски, написана от Иван Унджиев и други уникални научни и литературни издания, в които се разказва за великия карловски герой. Директорът на музея награди участниците в маршрутите: „Паметни места за Апостола в родния му град“ и „Последните стъпки на Апостола в Карлово“, като дари литературни издания за учениците на СУ „Васил Левски“ и СУ „Христо Проданов“.

 

На откриването на изложбата присъстваха: заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, директорът на НМ „Васил Левски“ Дора Чаушева, директорът на общинска библиотека „д-р Иван Богоров“ Мирослав Колев, учители, общественици и граждани.

Изложбата може да бъде разгледана до 5 септември в Исторически музей – Карлово.


Последно променена в Четвъртък, 19 Юли 2018 13:36

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019