Боряна Ацева е новата Царица на виното

Неделя, 09 Септември 2018 17:34 | | Печат | Е-мейл | 2

На пищно събитие за началото на гроздобера бе избрана вестителката на плодородието и добрия урожай. Празникът започна с изпълнение на състава за автентичен фолклор „Гергьовска киткапри Народно читалище „Васил Левски 1900” от с. Войнягово, създаден през 1957 г. Те се представиха в традиционни носии на повече от 150 години. Виното (плод на знание и опит, направено с любов и дръзновение, оставено в дар от траките) беше на почит в този ден, в който от антични времена дедите ни празнуват плодовете на лозята.

В рамките на събитието, седемте претендентки за титлата Царица на виното се представиха в три кръга. В първи кръг те обраха овациите на публиката в Храма на виното, където гости и посетители на събитието се насладиха на спектакъл, съчетаващ по атрактивен начин автентичната обстановка на храма с феерия от музика, светлина и танц. Във впечатляващ мултимедиен 3D филм пред гостите оживя древната „Легенда за лозата“. Видео-разказът разкри пътя на Бога на виното – Дионис до земята на плодородието. Музиката във филма е дело на формацията за етно-фюжън „Булгара“.

Във втория тур девойките дефилираха пред публика и гости в автентични носии от Добруджа, Родопите, Пиринска, Тракийкща, Северняшка, Странджанска и Шопска области. Появата на всяка от тях бе предшествана от артистично представяне на всяка област със съответния народен танц, в изпълнение на танцова формация „Етноритъм”.

Третият кръг бе посветен на модерното звучене на фолклора, като израз на съхранените традиции, запазили нашата идентичност до днешни дни. Претендентките за титлата се представиха в рокли, вдъхновени от любовта към България, преклонението пред историята и силата на българския дух, възхищението от културното и етнографското ни наследство. За лице на марката ChristianOfRomaбе избрана 18-годишната Соня Цветанова. Тя получи козметичен комплект за коса, а на всички участнички в конкурса бе подарен последният брой на фризьорската библия – сп. YOU.

Красотата и финеса на чаровната седморка затрудни работата на журито. Председателят на комисията Евгения Калканджиева и членовете: Ива Екимова, най-успешният млад рали състезател Григор Григоров, художникът Георги Попов и Таня Стоилова  от ChristianOfRoma, единодушно се спряха на 19-годишната Бояна Ацева. Тя е завършила езикова гимназия, а в момента учи право в НБУ. Стройната си фигура поддържа с класически балет. Управителят на Комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел” Теодора Тренева й връчи лентата и венеца - символ на плодородието и гроздобера на победителката.

Последно променена в Четвъртък, 13 Септември 2018 14:47
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

Запознат
0 #1 Запознат 10-09-2018 12:33
Пак наши и ваши. Трябваше да получи приза Черната Мамба - обучена професионалистк а с богати познания в областта на виното.
Quote
Дежурен  ТРОЛ
0 #2 Дежурен ТРОЛ 30-09-2018 12:13
Пак наши и ваши. Трябваше да получи приза Черната Мамба - обучена професионалистк а с богати познания в областта на виното.
Коя беше тази Черната Мамба дето и викат
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019