Михаела Александрова спечели литконкурса за Ботев

Събота, 13 Октомври 2018 22:47 | | Печат | Е-мейл | 0

Седмокласничка от ОУ „Стоян Михайловски” е сред победителите в Националния ученически конкурс „Свобода или смърт юнашка“, посветен на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев. Конкурсът е организиран от Община Карлово под патронажа на Министерство на образованието и науката и РУО – Пловдив. Втора награда в раздел „Литературно творчество – поезия” бе присъдена на Михаела Александрова. В националната надпревара се включиха 150 ученици от цяла България, разпределени в две възрастови групи: от V до VII и от VIII до XII клас.

Престижната инициатива доказа, че патриотът, който посвещава своя живота на идеала за свободна България и успява да докосне всяко българско сърце с твърдата си воля и огненото си перо, продължава да вдъхновява и обединява младите българи. Официалната церемония по награждаването на отличените участници ще се състои в Карлово в Деня на народните будители.
Литературното отличие не е единствено за възпитаничката на Горица Петрова – старши учител по български език и литература в ОУ „Стоян Михайловски“. Многобройните международни и национални литературни награди нареждат Михаела Александрова сред членуващите в клуб „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“.

Горица Петрова

Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019