vbaeva-2

ПОС: Директорът на музея на Вазов незаконно уволнен

Сряда, 19 Декември 2018 11:20 | | Печат | Е-мейл | 0

Пловдивският окръжен съд потвърди решението на Карловския районен съд, който обяви за незаконно уволнението на Стефан Филчев като директор на къщата музей „Иван Вазов“ в Сопот.

Същността на решението е, че след като условията за заемането на длъжността са съгласувани с Министерството на културата, те не може да се променят без санкцията на същото министерство, обясни пред Радио Пловдив адвокатът на Филчев Богдан Войташ. 

Припомням, че Стефан Филчев бе уволнен като директор на къщата музей в Сопот, с мотива, че му липсва необходимият ценз да заема длъжността. По настояване на кмета на община Сопот Деян Дойнов бяха променени изискванията и така директорът на музея трябва да има образование по музеология, музейно дело или археология и история. След промяната филологът Стефан Филчев вече не отговаря на изискванията.

Удовлетворен съм от решението на съда, защото така се потвърждава моята теза, че съм изпълнявал задълженията си по правилата, заяви пред Радио Пловдив Стефан Филчев.

Решението на ПОС може да бъде обжалвано пред ВКС.

Източник Радио Пловдив

Последно променена в Неделя, 06 Януари 2019 16:21
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019