16Декември2019

Възможно ли е Efbet да спонсорира футбола в Карлово

Сряда, 13 Ноември 2019 15:54 | | Печат | Е-мейл | 1

Спортът е живот. Спортът помага на младите да изграждат дисциплина. Спортът е култура. За жалост не всеки спорт е толкова лесен за практикуване, колкото е футболът. Там ни трябва само една футболна топка и пространство. За съжаление почти  всеки друг  спорт изисква инвестиции. И точно по тази линия започва да се прокрадва още една специална дума, която се споменава все по-често сред атлетите – спонсор.

Търсенето на спортен спонсор е сложно занимание, същият винаги иска резултати – веднага, но това не се случва точно така, както искаме. Изграждането на отбор изисква време, изграждането на атлети отнема дори малко повече.

Добрият спонсор трябва да знае тази  подробност. Не може да очаква резултати и трофеи от днес  за вчера. Спонсорът дава средства и чака положителен резултат, защото нито една инвестиция не се отплаща толкова бързо. Самият акт на безвъзмездно предлагане на финансова помощ за изграждане на спортна култура в един град не бива да се гледа с комерсиален поглед. Спонсорската тенденция бе отразена в Ефирбет, който предлага оценки и мнения за спортните залози в различните букмейкърски сайтове.

Родният футбол често изпитва затруднения и финансовата реалност показва, че без спонсор и подадена ръка, спортът изостава драстично. И докато големите отбори в Efbet лигата получават сериозно внимание, малките и много по-отдадени играчи се опитват да направят големия скок. Географски погледнато трябва да знаем, че Карлово има сериозно предимство в изграждането и утвърждаването си като спортна база. Надморската височина и чистия въздух в града са дали своя принос и количеството професионални карловски атлети изобщо не е малко. 

Какви са шансовете на Карлово да получи спонсорска подкрепа от букмейкъри като Efbet? Бихме казали, че са сериозни. Брандът стана известен с това, че е спонсор на Лудогорец, но също така спонсорира огромен брой отбори от окръжките груби.  Карлово може да се похвали със стар футболен отбор, традиции в спорта и достатъчно пространство, което да калява бъдещите надежди. Природното наследство на града не е единствената положителна черта на града, възпитанието в традициите и вниманието към младите е друга причина за инвестиция. Всеки разумен спонсор гледа именно на младите като най-добър довод за инвестиция. Финансираните спортни школи трябва да имат с кого да работят.

При наличието на всички условия, спонсорът обикновено е готов да подпомага спорта в един град. Под каква форма идва точно това подпомагане. Да започнем с това, че най-често започва облагородяване на спортната база. Правят се ремонти на зали, понякога дори се плащат натрупаните сметки и това дава възможност за нормална спортна среда.

Когато младите получат нормални възможности за трениране и не се притесняват, че трябва да тренират със стари уреди, няма да мръзнат в спортните зали и най-важното, могат да имат самочувствие да играят. Добри спонсори като Efbet не спират до тук. Младите бъдещи надежди имат нужда от мотивация. Такава идва с изплащането на стипендии за най-добрите. Финансовата подкрепа често помага на талантливи деца, които не винаги могат да си позволят да тренират, защото екипировката отдавна не е евтина. Не е тайна, че онлайн букмейкърът финансира отбори от Трета лига. Какво трябва да направи Левски Карлово, за да получи тази подкрепа е най-вероятно и добре описана.

Какво биха спечелили Efbet от цялата интервенция? Нека кажем, че след като в момента са основен спонсор на професионалната футболна лига, можем да приемем, че Efbet просто инвестира в професионалното футболно бъдеще. Колкото повече талантливи българи получат шанс да играят, толкова повече ще се подобрява родният футбол.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2019 16:03
Карлово онлайн

Cвободният електронен всекидневник за Карлово и региона.

Уеб сайт: karlovo-online.com

Comments  

таралеж
0 #1 таралеж 15-11-2019 12:36
"Ефбет" е разследвана в четири държави за пране на пари,укриване на ДДС,нелегални казина и пр.
Quote

Добавете коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Издания на ЦУМ - Център за универсални медии: Пловдив-онлайн | Асеновград-онлайн | Карлово-онлайн |

Карлово Онлайн e част от групата на ЦУМ  – Център за универсални медии, заедно с plovdiv-online.com и asenovgrad-online.com.
Copyright (c) ЦУМ - Център за универсални медии 2009 - 2019